گروه:
آداب معاشرت در دادن هدیه
تاریخ انتشار: 13 اردیبهشت 1399
چرا باید هزینه اضافی کنیم در شرایطی که داشتن رفاه به خودی خود کار مشکلی است. در شرایطی که هر برگه اسکناس میتواند یک نیاز اساسی را حل کند و یا یک رفاه جدی به ارمغان بیاورد چرا باید هزینه کنیم تا محبوب تر شویم؟
شاید بپرسید محبوب تر شدن چه ربطی به این مقاله دارد؟ سالهاست که انسانها دیگر با منطقشان تصمیم نمیگیرند گویا فهمیده اند منطق نیاز به اطلاعات دارد و همیشه هر میزان از اطلاعات هم که داشته باشی باز هم اطلاعاتت ناقص است و تصمیم اشتباه خواهی گرفت و اگر با منطق خیلی هم نا مهربان نباشیم میشود گفت که تصمیمات منطقی امروزه در حال کمرنگ تر شدن نسبت به گذشته هستند.
انسانها آنچه احساساتشان را تحت تاثیر خود قرار میدهد مورد توجه بیشتری قرار میدهند خصوصا در سالیان گذشته که مکاتب مختلف بشری و الهی داشتن حال خوب را لازمه پیشرفت تلقی میکنند این توجه به احساسات پر رنگ تر شده است.
اما بی شک و بی اغراق آنچه که در میان همه این عوامل تحریک کننده احساسات پررنگ تر به نظر می رسد هدیه است.
در واقع هدیه دادن توسط یک فرد به فرد دیگری این پیام را در خود دارد که یک انسان به نفع طرف مقابلش منافعی را زیر پا گذاشته و رفاهی را که با پولش میتوانسته برای خود بخرد عملا زیر پا گذاشته و حاضر شده به جای حال خوب خودش حال خوب طرف مقابلش را تجربه کند.
چه شرکت های تجاری که در مواقع و اعیاد و مناسبتهای مختلف مشتریانشان را با دادن یک هدیه کوچک در یک جعبه هدیه زیبا مانند جعبه دمنوش یا جعبه ساعت به همراه یک داروی ارزشمند گیاهی مانند گل گاو زبان و یا یک ساعت زیبا گرچه ارزان، محترم میشمارند و چه یک بانوی شایسته که همسرش را با دادن یک هدیه زیبا مورد توجه قرار میدهد عملا در حال ایجاد یک حال خوب هستند، حال خوبی که خاطره ساز خواهد شد و در نهایت روزی ، جایی این حال خوب را مجدد از طرف مقابلشان تجربه خواهند کرد.
ساده تر که بیان کنیم حال خوبی که ما به دیگران میدهیم مانند یک امانت نزد آنها باقی میماند تا روزی که آنها این حال خوب را به خود ما پس بدهند.
خوشحال کردن دیگران چه با یک هدیه گران قیمت و چه با یک لبخند ساده، رسالتی پیامبر گونه است که انسانها از طرف خداوند مکلف به ادای آن هستند.
هدیه علاوه بر ایجاد حال خوب در لحظه ، یادگاری خواهد بود برای یادآوری همین لحظه و هزاران لحظه مشابه برای گیرنده آن.
اما در دادن و گرفتن هدیه یک نکته ریز اما بسیار مهم وجود دارد! نکته ای که در اتیکت ها و آداب رفتاری جای مهمی را به خود اختصاص داده است.
از قدیم میگویند: " رنگ رخساره خبر میدهد از سر درون". مهمترین لحظه برخورد انسانها با یک شی غریب دو لحظه ابتدای برخورد و انتهای آن است.
هنگامی که هدیه با رویی گشاده و لب خندان به طرف مقابل داده میشود بسیار متفاوت است با هدیه ای از سر اجبار و با اکراه و منت و چه زیباست که این گشاده رویی همراه با قدری احترام باشد.
احترامی در آداب هدیه نه تنها به رفتار فیزیکی و جسمانی دهنده هدیه بستگی دارد بلکه با بسته بندی آن هدیه نیز ارتباط مستقیمی دارد.
یک ساعت زیبا در قالب یک جعبه ساعت نفیس و گران بها حتی در صورت کم ارزش بودن آن ساعت به لحاظ مادی شور و شعفی دوچندان ایجاد میکند حال آنکه یک ساعت گرانبها در یک بسته بندی بی ارزش این پیام را به طرف مقابل خواهد رساند که من برای تو ارزش خاصی قائل نبوده ام و اگر این ساعت گران را برایت به عنوان هدیه خریده ام صرفا به ارزش و جایگاه خودم به عنوان هدیه دهنده توجه کرده ام! جالب نیست؟ رفاه از دست رفته در قالب یک از خود گذشتگی با خرید این هدیه گرانبها، به دلیل کم ارزش بودن جعبه هدیه به دست فراموشی سپرده شد و در سایه بی توجهی به شان و منزلت هدیه گیرنده فراموش شد.
در تمام شئون زندگی رفتارهایی که ما با اطرافیانمان انجام میدهیم بیانگر حسی است که ما نسبت به آنها داریم و حتی اگر واقعا هم اینطور نباشد ، توسط طرف مقابلمان تفسیر به همین موضوع میشود.
این موضوع صرفا در روابط بین اشخاص حاکم نیست. در مقاله ای دیگر در همین وبسایت توضیح داده شده است که بسته بندی شیک و با پرستیژ چه تاثیر عجیبی در ارائه و بازارسازی کالا دارد و چگونه میتواند سیر فروش یک کالا را آنچنان صعودی کند که تامین کننده به دلیل فروش بالا از عهده تامین آن بر نیاید.
اما با این حال اغراق در هر چیزی مشکل آفرین است و باید در نظر داشت که بسته بندی زیاده از حد زیبا هم دردسر آفرین بوده و تفسیر به عدم صداقت خواهد شد.
.بنابراین با رعایت اصل تعادل باید بپذیریم که دادن هدیه در یک جعبه هدیه مخصوص مانند جعبه ساعت و یا جعبه گل و حتی جعبه شکلات بسیار بسیار موثر است و روابط قوی عاطفی و تجاری با فرد مقابل ایجاد خواهد نمود.