گروه:
ساعت و جعبه ساعت
تاریخ انتشار: 19 مهر 1401
ساعت سولار چیست و چگونه کار میکند؟
به ساعتی که نحوه کار آن از طریق تبدیل انرژی نور توسط یک سلول خورشیدی به انرژی الکترونیکی است ساعت سولار میگویند، این انرژی الکترونیکی در باتری قابل شارژ ذخیره میشود تا در هنگام استفاده انرژی لازم را داشته باشد، ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که ساعتهای سولار با محیط زیست نیز سازگاری دارند و شما میتوانید از آنها برای مدت زمان طولانی استفاده کنید.
تاریخچه مختصر ساعت سولار
اولین ساعت سولار در دهه ۱۹۹۰ توسط سیتیزن تحت مجموعه اکودرایو به بازار عرضه شد. از اولین عرضه تا به امروز ساعتهای سولار تغییرات زیادی داشتهاند و بسیار مدرنتر شدهاند. امروزه دیگر فقط سیتیزن نیست که اقدام به تولید ساعتهای سولار میکند بلکه برندهایی مثل کاسیو،سیکو، اورینت و ... نیز به تولید اینگونه ساعتها میپردازند اما همچنان سیتیزن سهم زیادی از بازار ساعتهای سولار را در اختیار خود دارد.
مزایای ساعتهای سولار
ساعتهای سولار مزایای زیادی دارند که ما در ادامه به آنها اشاره میکنیم و برای هر کدام توضیح مختصری به شما ارائه میدهیم:
۱. شارژ با هر منبع نوری
یک تصور غلطی که راجع به ساعتهای سولار وجود دارد این است که بسیاری از افراد فکر میکنند این ساعتها فقط با نور خورشید شارژ میشوند در حالی که با هر منبع نوری، چه در محیطهای باز و چه در محیط بسته میتوان آنها را شارژ کرد. شما حتی میتوانید یک ساعت خورشیدی را در معرض لامپهای کم مصرف قرار دهید تا سلولهای خورشیدی زیر صفحه شارژ شوند.
2. شارژ آسان
یکی دیگر از مزایای ساعتهای سولار شارژ راحت آنهاست، برای شارژ ساعت خورشیدی فقط کافی است آن را زیر نور طبیعی و مصنوعی قرار دهید تا شارژ شود به عبارتی دیگر میتوان گفت ساعتهای سولار همیشه در حال شارژ هستند مگر اینکه در تاریکی کامل باشند.
3. استفاده آسان
بر خلاف ساعتهای مکانیکی کوکی که دائما باید کوک شوند یا ساعتهای مکانیکی اتوماتیک که نیاز به حرکت دست دارند، ساعتهای سولار تنها به نور نیاز دارند.
4. دخیره شارژ بسیار طولانی
ساعتهای سولار اغلب میتوانند تا مدت طولانی ذخیره شارژ داشته باشند مثلا ساعت اکودرایو سیتیزن که در بالاتر به آن اشاره کردیم این امکان را دارد تا 6 ماه شارژ را ذخیره کند و این یعنی حتی اگر این ساعت را در معرض نور قرار ندهید یا حتی در تاریکی کامل باشد باز تا 6 ماه کار خواهد کرد.
5. سازگاری با محیط زیست
باتریهای قدیمی و یکبار مصرفی که دور انداخته میشوند، محیط زیست را آلوده میکنند و خالی از لطف نیست که بدانید ساعتهای سولار نیاز به تعویض باتری را کاهش میدهند و با این کار به حفظ محیط زیست کمک میکنند. البته به خاطر همین ویژگی ساعتهای سولار کمی قیمتشان نسبت به ساعتهای کوارتز بالاتر است اما باز هم برای کسی که این ساعتها را خریداری میکنند به صرفه است زیرا این ساعتها تا 10 سال نیازی به تعویض باتری ندارند.
برجستهترین برندهای تولید کننده ساعت سولار
بین برندهای ساعت سیتیزن و سیکو برجستهترین تولید کنندگان ساعتهای سولار هستند همانطور که در بالاتر به این مساله اشاره کردیم که سیتیزن اولین ساعت سولار را تحت مجموعه اکودرایو به بازار عرضه کرد و به نوعی میتوان گفت در زمینه تولید ساعت سولار پیشتاز است و سیکو نیز با تولید سیکو سولار رقیب جدی سیتیزن در ساخت ساعت سولار است البته کاسیو نیز اقدام به تولید ساعتهای سولار تحت مجموعه جی شاک و پروترک میکند.
کلام آخر
در پایان باید بگوییم بسیاری از مردم ساعتهای اتوماتیک و کوارتز را ترجیح میدهند اما با خواندن این مقاله متوجه شدید که خرید ساعتهای سولار بسیار به صرفهتر است و استفاده از آنها چه قدر راحت تر است و البته با خرید آنها به دلیل نیاز بسیار کم به تعویض باتری به حفظ محیط زیست نیز کمک میکنید.