گروه:
ساعت و جعبه ساعت
تاریخ انتشار: 13 بهمن 1401
اغلب مردم خیال میکنند که بهترین ساعتها در سوئیس ساخته میشوند اما دو برند سیتیزن و سیکو ثابت کردند که ساعتهای ژاپنی هم دست کمی از ساعتهای سوئیسی ندارند.
سیکو از سال 1881 فعالیت خود را آغاز کرد و نسبت به سیتیزن قدمت بیشتری دارد. هر کدام از این دو برند منحصر به فرد هستند و هر فردی با توجه به نیاز و سلیقه خود از ساعتهای یکی از این دو برند استفاده میکند اما ما برای تصمیم گیری بهتر شما قصد داریم در این مقاله به صورت جزئی تر این دو برند را با هم مقایسه کنیم.
مقایسه کلی سیکو و سیتیزن
سیکو معمولا انتخاب افرادی است که به ساعتهای کلاسیک برای استفاده روزمره خود علاقه دارند و خیلی به دنبال ساعتهای پر زرق و برق و دقیق نیستند و بیشتر تمایل دارند ساعت خود را از برندی تهیه کنند که اصالت و قدمت بیشتری دارند در مقابل ساعتهای سیتیزن انتخاب افرادی است که به دنبال یک ساعت پر زرق و برق و لوکس با عملکرد دقیق در نمایش زمان هستند.
مقایسه سیکو و سیتیزن از نظر فناوری
زمانی که شما قصد خرید یک ساعت مچی را دارید یکی از معیارهایتان باید فناوری و امکانات ساعت باشد. ساعتهای سیکو با استفاده از تجربهای که در این سالها آموختهاند از نظر فناوری و تکنولوژی حرف ندارند. سیکو همچنین در زمینه تولید ساعت مکانیکی با هیچ برندی قابل مقایسه نیست سیتیزن اما همت خود را بر تولید ساعت کوارتز گذاشته است به همین دلیل ساعتهایش از دقت بالایی برخوردارند. مجموعه اکودرایو محبوبترین مجموعه ساعت سیتیزن است. این ساعتها قابلیت این را دارند که از هر منبع نوری انرژی مورد نیاز خود را تامین کنند همچنین دارای فناوری کوارتز با دقت بالا هستند که دقت خیره کننده ± 5 ثانیه در سال را دارد.
مقایسه سیکو سولار و سیتیزن اکو درایو
مجموعه اکودرایو به قدری با کیفیت است که نه تنها سیتیزن بلکه مجموعههای سایر برندها هم توانایی رقابت با این مجموعه را ندارند. ساعت اکودرایو در سال 1976 تولید شد و یک سال بعد سیکو اولین ساعت سولارش را تولید کرد. آشکارترین تفاوت اکودرایو و سیکو سولار میزان طول عمر باتری است. طول عمر باتری ساعتهای اکودرایو برابر با 20 سال است در حالی که طول عمر سیکو سولار نهایتا 10 سال است. اما به هر حال هم مجموعه سیکو سولار و هم سیتیزن اکودرایو هر دو از بهترین مجموعههای ساعتهای خورشیدی هستند که کیفیت مطلوبی دارند.
مقایسه سیکو آسترون و ستلایت ویو
ستلایت ویو مجموعهای از ساعتهایی هستند که از زمان سنجی اتمی( به فناوریای که این قابلیت را برای ساعت فراهم میآورد تا چندین منطقه زمانی را نشان دهد زمان سنجی اتمی میگویند) استفاده میکند و تا 40 منطقه زمانی را پوشش میدهد. سیکو نیز برای اینکه از فناوری و دنیای روز غافل نماند مجموعهای به نام سیکو آسترون را با همین فناوری به بازار عرضه کرد اما سرعت و دقت در زمان سنجیاش قابل مقایسه با ستلایت ویو نبود تا اینکه سیکو موتورهایی با کالیبر 5X معرفی کرد که همانند سیتیزن در زمان کم میتواند سیگنالها را دریافت کند و توانست با این موتورها خود را هم ردیف سیتیزن قرار دهد البته برخی تفاوتهای جزئی بین ستلایت ویو و آسترون وجود دارد که یکی از آنها وجود قابهای سرامیکی در آسترون و قابهای استیل در ستلایت ویو است. تفاوت دیگر در زمان دریافت سیگنالهاست که سیکو این توانایی را دارد روزی یکبار سیگنال ماهوارهای دریافت کند و ساعت را با منطقه زمانی هماهنگ نماید. در صورتی که ساعتهای ستلایت ویو هر 72 ساعت سیگنال دریافت میکنند. از نظر قیمت هم چون سیکو قدمت بیشتری دارد قیمت ساعتهای آسترون از ساعتهای ستلایت بیشتر است.
مقایسه سیکو و سیتیزن از نظر متریال
از نظر متریال هر دو برند از بهترین متریال استفاده میکنند و تنها در جنس شیشه با هم متفاوت هستند سیتیزن در شیشه ساعتهای غواصی خود از کریستال معدنی استفاده میکند در صورتی که جنس شیشه ساعتهای سیکو از کریستال کاردکس است که نسبت به کریستال معدنی مقاومتر است بنابراین سیکو از این نظر کیفیت بهتری دارد.
مقایسه سیکو و سیتیزن از نظر قیمت
از نظر قیمت ساعتهای سیتیزن قیمت بالاتری دارند و قیمت ساعتهای سیکو معمولا کمتر از 100 دلار است که این قیمت برای برندی که ساعتش از موتور مکانیکی استفاده میکند مطلوب است. ساعتهای سیتیزن از موتور کوارتز بهره میبرند و کمترین قیمت ساعتی که از موتور کوارتز استفاده میکند با قیمت ساعتهای سیکو برابر است اگر این ساعتها قابلیتهای بیشتری هم داشته باشند قیمتشان تا 400 دلار هم میرسد.
کلام آخر
دو برند سیتیزن و سیکو را از جهات مختلف بررسی کردیم و دیدید که هر دو برند از برندهای برتر ساعت مچی هستند و کیفیت مطلوبی نیز دارند با این حال انتخاب یک ساعت به سلیقه نیاز فرد بستگی دارد.