یکی از محصولاتی که در دنیای تکنولوژی به محبوبیت خاصی دست یافتهاند و هر روز بر میزان محبوبیتشان افزوده میشود ساعت هوشمند است. ساعت هوشمند یا همان اسمارت واچ ساعتهای مچیای هستند که امکانات بیشتری نسبت به ساعتهای عقربهای دارند امکاناتی مثل پخش موزیک، اعلام ضربان قلب و سایر علائم حیاتی و ...
ساعتهای هوشمند دستگاههای قابل حمل هستند که امکانات بیشتری نسبت به ساعتهای عقربهای ارائه میدهند. برخی ساعتهای هوشمند دارای صفحهنمایش لمسی هستند، برنامههای خاصی را ارائه میدهند و اغلب ضربان قلب و سایر علائم حیاتی شما را ثبت میکنند.
از چه سالی ساعتهای هوشمند تولید شدند؟
از سال 2010 برندهای مطرحی که در عرصه فناوری دیجیتال فعالیت داشتند شروع به ساخت ساعتهایی با عملکردهایی شبیه به تلفنهای هوشمند کردند و در حال حاضر برندهای مطرحی مانند اپل، سامسونگ، سونی و شیائومی در بازار ساعتهای هوشمند با یکدیگر به رقابت میپردازند.
ویژگیهای ساعت هوشمند
1.اعلانها
یکی از ویژگیهای هر ساعت هوشمندی آلارم دادن روی مچ دست شما برای اطلاع از نوتیفهای شبکههای اجتماعی، تماسهای ورودی، پیامکها، جیمیلهای شما و ... است. حتی برخی از ساعتهای هوشمند این قابلیت را دارند که اعلانهای مربوط به دستگاههای مربوط به ساعت را هم نمایش دهند.
2.برنامهها
یکی از تفاوتهای ساعت هوشمند با ساعتهای آنالوگ وجود برنامههای خاصی است که در این ساعتها مورد استفاده قرار میگیرد. برنامههای مختلفی برای پیاده روی، غواصی، پخش موسیقی و ...
3.مدیریت رسانه
ساعتهای هوشمند جفت شده با تلفنهای هوشمند میتوانند پخش رسانه را برای شما مدیریت کنند. مثلا زمانی که با ایرپاد به موسیقی در گوشی هوشمند خود گوش میدهید میتوانید میزان صدای آن را با ساعت هوشمند خود کم یا زیاد کنید.
4.تشخیص صدا
برخی از ساعتهای هوشمند به دلیل داشتن میکروفون قابلیت برقراری تماس دارند همچنین از امکان تشخیص صدا بهره میبرند. البته امکانات دیگری نظیر پیام صوتی و تبدیل متن به صدا را هم به شما ارائه میدهند.
5.ساعت هوشمند
اگر اهل ورزش هستید یک ساعت هوشمند خیلی به کار شما میآید، ساعتهای هوشمند دارای ابزاری برای شمارش گامها و همچنین ضربان سنج هستند که برای تمرینات ورزشی شما مفید هستند.
6.موقعیت مکانی
اغلب ساعتهای هوشمند از GPS برای ردیابی موقعیت مکانی شما بهره میبرند. ساعتهای هوشمندی که قابلیت ردیابی موقعیت مکانی را ندارند با قیمت کمی به بازار عرضه میشوند.
7.باتری با دوام
ساعتهای هوشمند داری باتریهایی با دوام بالایی هستند، باتری برخی از ساعتهای هوشمند این توانایی را دارند تا به شما اجازه دهند بعد از هر بار شارژ از 18 ساعت تا 2 یا 3 روز از ساعت خود استفاده کنید.
سایر ویژگیهای ساعتهای هوشمند
- دارای پردازنده و رم
- دارای سیستم عامل
- دارای حسگرهای دما سنج، شتاب سنج، ارتفاع سنج، فشار سنج، قطب نما و حسگر ضربان قلب
- دارای دوربین اختصاصی
- صفحه نمایش لمسی
- مکالمه و ایجاد تماس های تلفنی
- ماشین حساب
- بلوتوث و NFC
- مسیریابی و GPS
- نمایش نقشه
- صفحه نمایش گرافیکی
- بلندگو و میکروفن
- دارای حافظه داخلی و شیار کارت حافظه
- مودمهای ارتباطی و …
انواع ساعت هوشمند
1.ساعتهای پیاده روی
این ساعتها برای پیاده روی و مسافرت تولید شدهاند و از باتری با دوام، ردیابی موقعیت مکانی و پیش بینی هوا بهره میبرند و اغلب برای محافظت در برابر ضربه، قطرات، گرد و غبار و آب مهندسی شده است.
2.ساعتهای غواصی
این ساعت مناسب غواصان است و دارای امکاناتی نظیر اندازه گیری نبض، دفترچه یادداشت، نقشه و نمایش دهنده آب و هوا میباشد.
رشد در بازار
دادههای Statista نشان میدهد که میزان فروش از 5 میلیون واحد در سراسر جهان در سال 2014 به 141 میلیون تخمین زده شده در سال 2018 رسیده است. سهم بازار اپل از سه ماهه دوم مالی 2017 از 13 درصد به 17 درصد افزایش یافته است.
راهنمای خرید ساعت هوشمند
1.سازگاری با سیستم عامل تلفن همراه
ما باید ساعت هوشمندی را خریداری کنیم که سیستم عامل آن با سیستم عامل تلفن همراه ما سازگار باشد، برای مثال اگر سیستم عامل تلفن همراه شما اندروید است به هیچ عنوان نباید اقدام به خریداری اپل واچ کنید زیرا اپل واچ با سیستم عامل آی او اس سازگار است.
2.صفحه نمایش ساعت هوشمند
در هنگام خرید ساعت هوشمند حتما به صفحه نمایش آن دقت کنید. کیفیت، اندازه، نمایشگر، نوع صفحه طراحی و محافظت از عناصری هستند که هنگام انتخاب ساعت هوشمند باید در نظر گرفته شوند.
ساعتهای هوشمند با صفحه نمایشهای متنوعی عرضه میشوند : آنالوگ، SUPER AMOLED OLED، AMOLED، LED، TFT، LCD. هر یک از این صفحات ویژگیهای مختلفی دارند. همچین بسیاری از ساعتهای هوشمند وجود دارند که از صفحه نمایشی با کیفیت صفحه نمایش تلفنهای همراه با اشباع رنگ بالاتر بهره میبرند که در نور خورشید بهتر دیده میشوند و نور بیشتر و بهرهوری انرژی بیشتری دارند.
به طور کلی در هنگام خرید ساعت هوشمند بهتر است ساعتی انتخاب کنید که هم صفحه نمایش با کیفیتی داشته باشد و هم در برابر ضرباتی که در طول روز ممکن است به آن وارد شود مقاوم باشد.
3.نگهداری شارژ
یکی از نکات مهم دیگر در هنگام خرید ساعت هوشمند این است که ساعت مورد نظر تا چه حد توانایی نگه داشتن شارژ را دارد و طبیعتا هر چه میزان نگهداری شارژ بیشتر باشد بهتر است.
4.عملکرد ساعت هوشمند
در هنگام خرید ساعت هوشمند به این نکته توجه کنید که شما چه انتظاری از یک ساعت هوشمند دارید اگر از ساعت هوشمند خود قرار است برای ورزش استفاده کنید عملکردهای یک ساعت پیاده روی مثل شمارش گامها، ضربان قلب، میزان کالری مصرف شده میتواند به شما کمک کند اما اگر نیاز به عملکردهای یک ساعت غواصی دارید خرید یک ساعت هوشمند پیاده روی برای شما بی فایده است. دستبندهای هوشمند هم در بازار موجود هستند که عملکردی متفاوت با ساعتهای هوشمند دارند و شما در هنگام خرید باید بتوانید تفاوت ساعت هوشمند و دستبند را تشخیص دهید.
قیمت
قیمت ساعتهای هوشمند در بازار از 255 هزار تومان شروع میشود تا بالای 30 میلیون تومان
سخن آخر
اگر به دنبال خرید ساعت هوشمند باشید و اطلاعاتی راجع به ساعت هوشمند نداشته باشید این مقاله راهنمای خوبی برای شما خواهد بود، ما در این مقاله تقریبا هر آنچه که باید درباره ساعت هوشمند بدانید به شما ارائه دادیم و میتوانید به آن به چشم یک مقاله مرجع نگاه کنید.